10 неща които всяка жена трябва да знае преди да отиде в Куба

пътуване до Куба съвети за жени

 

Мечтаете ли да посетите Куба? Няма да съм изненадана ако отговорите с “да”. Аз бях там и не мога да спра да мисля, че трябва да се върна. Особено в Хавана поне за един ден! Но преди да тръгнете, има няколко неща, които всяка жена трябва да знае преди да отиде в Куба. 

 

съвети за пътуване до куба

 

1- Мъжете в Куба обичат да намигат

Кубинските мъже, като изстински жители на Карибите, обичат да флиртуват. Не се изненадвайте, особено ако сте блондинка и със светли очи, да бъдете обект на доста мъжко внимание. Но не в неприятният смисъл на думата, а само игриво и забавно. Няма да се почувствате в опастност или некомфортно. Кубинците използват намигването като таен език. 

Когато мъж ви намигне веднъж, това означава комплимент или просто одобрение на това, което вижда.  

Ако обаче ви намигне два пъти, това е обещание – “Ще се видим по-късно.” 

 

where to byu cigars in Cuba

2 – Къде да купите Кубински пури 

Ако искате да купите пури, имате две опции. Тези купени от тютюневите ферми в долината Винялес  са без етикети и качеството им не е официално сертифицирано, но не са по-малко добри. Те са също така по-евтини, но не могат да се съхраняват дълго, преди да са изсъхнали твърде много.

Другата алтернатива са магазините за ром и пури, които са държавни и продуктите им са красиво пакетирани.  Тук разбира се цените са по-високи, със съответната “само за чужденци” ценова стратегия. 

Помислете какво е по-важно за вас – да помогнете да местните фермери с пари, отиващи директно в техните джобове или да подхраните официалната власт чрез държавните магазини за тютюн?

 

Прочети още

Мечтаете за хипнотичните Кариби?

Тогава посетете Гваделупа!

 

3 – Занесете на кубинците малки подаръчета

Ако имате възможност, вземете със себе си спирали за очи. Това е продуктът, който кубинските жени най-трудно намират и се радват много да го получат като подарък.

Също така, сапуни и други хигиенни материали ще бъдат приети с благодарност. Предполагам, че с времето, продуктите до които кубинците нямат достъп ще намалеят. Но тъй като много хора пътуват и пишат за Куба, би трябвало да можете да намерите информация относно какви неща са им най-необходими в конкретният момент. 

 

 

пътуване до куба блог

4 – Вземете със себе си любимите си продукти

Вземете със себе си всички хигиенични и козметични продукти, които обикновено използвате и мислите, че са ви нужни по време на пътуването.  Такива продукти може и да можете да купите в Куба, но ще са трудни за намиране и по-скъпи.  

 

5 – Бъдете подготвени за високата влажност

Козметиката, която ще вземете със себе си трябва да бъде подходяща за климат с висока влажност.  Много важен и продукт със слънцезащитен фактор.  Дори през зимните месеци, слънцето по обяд грее силно и косо, а въздухът е със средна влажност 75%.

 

 

Cuban coffee

6 – Къде да купите кафе в Куба

Ако искате да занесете обратно в къщи оригинално кубинско кафе, също имате две опции: типът “Serrano”, който се продава в магазините пакетиран и млян; или кафе на зърна, прясно изпечени в кафе плантации, което е по-евтиния вариант.

 

Ароматът на прясно изпеченето кафе от плантациите ще изпълни куфара ви, чак докато стигнете у дома.  Който и вариант да предпочетете,  варете го в италианска кафеварка , както самите кубинци го приготвят. Така ще получите автентичният вкус на кубинското кафе.

 

Cuba, local souvenirs market

 

7 – Продукти ръчна изработка

Ще видите ръчно изработени продукти на много места в Куба. На мен най-много ми допаднаха кожените сандали, защото са красиви, но също така и практични. Изборът е измежду само 3 или 4 модела, но качеството им е много добро (купих си един чифт). Цената им в местата, където ходят по-малко туристи като Пинар дел Рио е около 11 евро.

 

8 – Бъдете щедри – давайте бакшиши! 

Бъдете готови да давате бакшиши почти навсякъде. Това не е задължително, но се очаква от вас. Монета от едно конвертируемо песо е обичайната сума.

 

жена трябва да знае преди да отиде в Куба

9 – Това е шансът ви да танцувате автентична салса! 

Ако преди пътуването ви до Куба не вземете поне няколко уроци по салса, ще съжалявате! Куба живее в ритъма на танца и на вас ще ви се прииска да се включите в него. В допълнение, местните мъже са винаги готови да потанцуват с чужденка.

 

 

10 – Обличайте си мини полите в Куба!

В Куба можете да носите къси поли и рокли без никакво притеснение. Ще се слеете перфектно с местната обстановка. Сложете в куфара любимата си малка рокля, удобни къси панталонки и се насладете на разходката до тропиците.

 

Какви са трите неща, които ви интересуват най-много относно Куба?

 

 


 


ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Тази публикация съдържа партньорски връзки. Обявената информация и изразените мнения обаче винаги са независими и искрени. Закупуването на продукт чрез една от тези връзки няма да ви струва допълнителни разходи, но ще ми помогнете да продължа да актуализирам този сайт.

Share your thoughts!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: