Видео: Как да пътуваш с малко багаж за дълго време (в Австралия)

съвети за пътуване с малко багаж

Има как да пътуваш с малко багаж за дълго време. Моят личен опит показа, че дори и за 2 месеца, не ти трябва повече от една раница с вместимост 30 литра и малък куфар за ръчен багаж.

КОГАТО МАЛКОТО Е ПОВЕЧЕ

Всички знаем колко е досадно да мъкнеш голям куфар зад себе по павираните улици на градовете; как тежат, когато трябва да изкачваш стълбите по гарите или да се качваш на метрото… Как в много от случаите се случва така, че половината от нещата остават неизползвани и как по-леко ти е на душата, заради спестените пари, когато използваш ниско тарифни компании само с ръчен багаж.

 

 

Записах това видео, докато бях в Брисбън, Австралия. Исках да ви покажа как опаковам нещата си, така че да се побират в тези две, сравнително малки по размери, раница и куфар.

По-долу съм включила и списък с нещата, които опаковах за това пътуване. Вярно, че беше лято и повечето от дрехите не заемаха много място, но все пак доста разнообразен гардероб се получи. Мразя да носа все едни и същи дрехи, както и да се обличам еднообразно. Затова съм доволна, че се справих и с обема и тежестта, но и с разнообразието. 

 

НЕ ПРАВЕТЕ КОМПРОМИС СЪС СТИЛА СИ

Като че ли най-важното е да подберете дрехи, които НАИСТИНА се кефите да обличате. Няма никакъв смисъл да вземате за пътуванията неща, които са “компромис” и не бихте носили, когато сте си у дома във всекидневието. Дори и когато пътувате за кратко, пак си носете любимите дрехи, аксесоари и вещи. Така ще знаете, че винаги ще ви е удобно и приятно, но най-вече ще се чувствате себе си, а не като “извънземен” турист. 

 

 

КАК ДА ПЪТУВАШ С МАЛКО БАГАЖ – СПИСЪК:


ОСНОВЕН БАГАЖ

 • Дънки – 2 чифта; едните по-леки за използване в летните вечери в Австралия, вторите по-плътни и черни на цвят за използване по време на полета и за момента, когато пристигнеш в зимна България и ти си се стори, че си на Северния полюс. 

 

как да пътуваш с малко багаж

 • Тениски – 8 на брой, измежду които 3 без ръкав (като потници) и две черни, останалите бели. Препоръчвам ви тениските от моята WWTdesigns колекция, която съм създала специално за страстните пътешественици и продуктите от която са от 100% памук. 
 • Къси панталони – три чифта, с различна дължина и материя. В Австралия си купих и четвърти чифт, който е с много типична за тук кройка и дава голяма свобода на движение. 

 

как да пътуваме без да правим компромис със стила си

 • Рокли – 3 броя; една за по-шик вечерите навън и две като за плаж или всекидневни скитания из града. 
 • Бельо – два сутиена, няколко чифта гащи, един чифт бански, и пижамите от три части също ги слагам в тази графа. 
 • Чорапи – 4 чифта; два за кецовете, от тези, които не се виждат; и два по-дълги и с различна дебелина, за да имате вариант и за по-студено време, ако се наложи. На мен ми се наложи, Мелбърн може да бъде много студен през лятото.

 

дрехи за пътуване в Австралия

 • Шапки – тръгнах от България само с една зимна шапка. По-добрият вариант е да си купите шапка в Австралия, защото тук ги произвеждат със слънцезащитно покритие. 
 • Шалове – два броя, които обаче почти не съм ползвала, защото якето ми е с висока яка. Шаловете обаче могат да ви бъдат много полезни, когато пътувате с влак или автобус, та и с кола. Понеже е голяма жега през лятото, Озитата надуват климатиците до дупка. 

 

с колко чифта обувки да пътуваме

 • Обувки – три чифта. Сандали (възможно най-удобните и мултифункционални откъм стил и цвят), любимите кецове  и чифт кожени боти. Те са леки и удобни и смятах да ги използвам за скитанията из Аутбака, обаче се оказаха напълно неподходящи та се наложи да си купя от Алис Спрингс планински обувки (за 25 AUSD от Kmart).

 

как да пътуваме с малко багаж

ЯКЕТА, ПОЛАРИ И ДРУГИ

 • Потници с тънки презрамки – 2 броя. 
 • Яке – 1; водонепропускливо и защитаващо от вятъра, леко и без вата.  
 • Поларена блуза с дълъг ръкав – за под якето, когато се налага.
 • Тънка памучна блуза с дълъг ръкав. 

 

как да опаковаме малко багаж

КОЗМЕТИКА И ДРУГИ НЕОБХОДИМОСТИ

 • Набор от любими козметични продукти, които гледам да са колкото може по-компактни.  
 • Книга, лаптом, компактен фотоапарат и т.н. 
 • Вземам и една платнена раница, която се побира в куфара и използвам при скитанията из градовете. Също и две платнени торби, които са за покупки или като калъфи да лаптоп или друго.

 

как да подреждаме багажа си по-ефективно

 

И ДЖУНДЖУРИЙКИ, БЕЗ КОИТО ЕДНА ЖЕНА НЕ МОЖЕ…

 • Освен това, взех със себе си и слънчеви очила и очила с диоптри, аксесоари за коса и един чифт обеци, ей така за кеф и разни други дребни джунджорийки, които лесно се побират в малките джобове. 

 

И НЕ ЗАБРАВЯТЕ ВИНАГИ ДА НАВИВАТЕ НА РУЛО!

съвети за подреждане на багажа

 

 

Вие как успявате да намалите багажа си? Налага ли ви се дправите компромиси или просто сте се научили да се приспособявате и минавате с много по-малко вещи отколкото в ежедневието си в къщи?

 


 

 

съвети за опаковане на багаж-видео-Pinterest

ДОБАВИ КЪМ ПИНТЕРЕСТ

 

 

 

Share your thoughts!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: